Alles dat je moet weten over bedrijfsontruimingen

Gepubliceerd op 26 juli 2022 om 10:44

Wanneer je bedrijf failliet gaat of het pand waar jouw bedrijf in zit staat in de sloop, vindt er een bedrijfsontruiming plaats. Je doet dit met het bedrijf zelf of je schakelt professionele hulp in. Een goede voorbereiding is hoe dan ook nodig om de bedrijfsontruiming goed te laten verlopen. In dit artikelen leggen we uit hoe je op de juiste manier een bedrijfsontruiming uitvoert.

Redenen voor een bedrijfsontruiming

Er zijn verschillende redenen waarom er een bedrijfsontruimingen plaatsvinden. Zo vindt er een bedrijfsontruiming plaats bij een verhuizing of faillissement. Ook vindt er een bedrijfsontruiming plaats in geval van brandschade of herinrichting van het pand. Omdat een bedrijfsontruiming een grote kus is, vertellen wij je wat je moet weten over bedrijfsontruimingen.

Sorteer je inboedel

Wanneer je alles uit het pand haalt voor de bedrijfsontruiming is het goed om de inboedel te sorteren. Zijn er bijvoorbeeld spullen die weg moeten of een tweede leven krijgen in de kringloop? Laat dit weten aan de personen die het bedrijf ontruimen zodat zij niet de verkeerde spullen weghalen. Dit doe je gemakkelijk door de inboedel te labelen. Plak post-its op alles zodat het direct zichtbaar is wat er met de spullen moet gebeuren. Wil je je spullen tijdelijk opbergen? Huur dan een box waar je deze spullen opslaat.

Laat het pand schoon achter

Wanneer je een pand leeg achterlaat, is het belangrijk om het pand ook schoon achter te laten. Dit houdt in dat je de vloer schoonmaakt, alles stofvrij maakt en maak alle afvalbakken leeg. Wanneer je dit doet verloopt het ontruimen van het pand snel en effectief. Wanneer het pand gesloopt wordt is het niet nodig om alles schoon te maken. Zorg er echter wel voor dat het gehele pand leeg is, dus ook dat het vuil weg is.

Hulp inschakelen

Zoals we al meldden is een bedrijfsontruiming een grote klus. Hierom raden we aan om hulp in te schakelen voor jouw bedrijfsontruiming. Je schakelt hier gemakkelijk professionele hulp voor in. Deze mensen hebben ervaring met ontruimingen en hierdoor zal de ontruiming snel en effectief verlopen. Het is natuurlijk ook altijd mogelijk vrienden en kennissen hiervoor te vragen als extra helpende hand.

Kortom, een bedrijfsontruiming vergt enige voorbereiding. Zet op een rijtje wat je me al je spullen doet, maak het pand goed schoon en schakel hulp in. Met de goede voorbereiding zal de bedrijfsontruiming voorspoedig gaan.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.